Рецепта за салата
Гръцка салата с черен пипер

Гръцка салата с черен пипер

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Агнешка супа със спанак и фиде

Агнешка супа със спанак и фиде

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Агнешко месо с грах

Агнешко месо с грах

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Великденски празничен венец

Великденски празничен венец

опитайте тази рецепта

1 метър шоколад

Продукти с история

  • Шоколадът –безспорно е един от най-примамливите и изкушителни продукти за малки и големи. Той е не само много вкусен, но и полезен.
    Създаден е 1 METER CHOCOLATE tm. - единственият шоколад, който не може да бъде изяден от сам човек. Той е направен, за да бъде споделен с приятели. Съставът му е с най-високо качество.

    Историята на еднометровия шоколад започва през 1877 г. с войната между Руската и Османската империя, довела до освобождението на България. Първият превзет от руската армия български град е Свищов. Руският император Цар Александър Втори и главнокомандващият армията - Великият княз Николай Николаевич, разполагат Главната си квартира край града и оттам ръководят сраженията. Ежедневието в Императорската главна квартира освен военни действия включва и традиционните царски пиршества, а в менюто на аристократите задължително присъства шампанско и шоколад. Така свищовски търговци бързо отговарят на търсенето и започват да произвеждат шоколад. А заради постоянните нужди на императорската свита го отливат в големи еднометрови форми. Така започва традицията на 1 METER CHOCOLATE tm.

    1 Meter Chocolate е оригинален начин да зарадвате любим човек, да направите незабравимо впечатление или просто да се насладите на вкуса на истинско какао. Той се грижи човек да се чувства щастлив, здрав, зарежден с енергия, създава усещане за комфорт, повдига настроението и помага да се намали стреса.

    Това шоколадовото изкушение за малки и големи днес се създава по традиционеният начин само в Pallatium Hotel Manastira Svishtov.


Вижте още кулинарни статии