Рецепта за салата
Салата с печен деликатес, авокадо и грейпфрут

Салата с печен деликатес,...

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Варени агнешки крачета по касапски

Варени агнешки крачета по...

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Пълнено агне (яре)

Пълнено агне (яре)

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Козунак с орехова плънка

Козунак с орехова плънка

опитайте тази рецепта

1 метър шоколад

Продукти с история

  • Шоколадът –безспорно е един от най-примамливите и изкушителни продукти за малки и големи. Той е не само много вкусен, но и полезен.
    Създаден е 1 METER CHOCOLATE tm. - единственият шоколад, който не може да бъде изяден от сам човек. Той е направен, за да бъде споделен с приятели. Съставът му е с най-високо качество.

    Историята на еднометровия шоколад започва през 1877 г. с войната между Руската и Османската империя, довела до освобождението на България. Първият превзет от руската армия български град е Свищов. Руският император Цар Александър Втори и главнокомандващият армията - Великият княз Николай Николаевич, разполагат Главната си квартира край града и оттам ръководят сраженията. Ежедневието в Императорската главна квартира освен военни действия включва и традиционните царски пиршества, а в менюто на аристократите задължително присъства шампанско и шоколад. Така свищовски търговци бързо отговарят на търсенето и започват да произвеждат шоколад. А заради постоянните нужди на императорската свита го отливат в големи еднометрови форми. Така започва традицията на 1 METER CHOCOLATE tm.

    1 Meter Chocolate е оригинален начин да зарадвате любим човек, да направите незабравимо впечатление или просто да се насладите на вкуса на истинско какао. Той се грижи човек да се чувства щастлив, здрав, зарежден с енергия, създава усещане за комфорт, повдига настроението и помага да се намали стреса.

    Това шоколадовото изкушение за малки и големи днес се създава по традиционеният начин само в Pallatium Hotel Manastira Svishtov.


Вижте още кулинарни статии