Рецепта за салата
Салата с печен деликатес, авокадо и грейпфрут

Салата с печен деликатес,...

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Зеленчукова супа топчета

Зеленчукова супа топчета

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Шишчета от агнешко месо

Шишчета от агнешко месо

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт

Бирата - разхлажда и подмладява

Напитка

  • Заради полезните си съставки, бирата в умерено количество има благоприятно влияние върху здравето и красотата на кожата, косата и ноктите.
    Препоръчителната доза на ден е три децилитра.
    Бирата е качествен източник на магнезий, калий, цинк, фосфор, силиций, мед, натрий, на витамин B1, B2, B3, B6 и B12, а също и на аминокиселини.
    Бирата изглажда бръчките на кожата. Тайната е във витамините, минералите и биоактивните съставки и особено на полифеноли и хумолин, които спират преждевременното стареене. Освен това благодарение на по-голямото количество на микроелементи като цинк, бирата помага кожата да е по-резистентна на акне и на климатичното влияние. Хмелът като основна съставка на тази напитка е естествен антиоксидант, поради което се използва в козметичната индустрия за производството на козметика за чувствителна кожа.
    Бирата се използва и при грижите за косата. Тя прави косъма по-блестящ и здрав, независимо дали се използва индустриално произведен шампоан или от домашната кухня. Коктейлът от бира и мая пък помага срещу чупливостта на ноктите.

Вижте още кулинарни статии