Рецепта за салата
Гриловани тиквички

Гриловани тиквички

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Супа от агнешко със зелен лук и  магданоз

Супа от агнешко със зелен лук и ...

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Ярешко месо в гювеч

Ярешко месо в гювеч

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Козунак с орехова плънка

Козунак с орехова плънка

опитайте тази рецепта

Бирата - разхлажда и подмладява

Напитка

  • Заради полезните си съставки, бирата в умерено количество има благоприятно влияние върху здравето и красотата на кожата, косата и ноктите.
    Препоръчителната доза на ден е три децилитра.
    Бирата е качествен източник на магнезий, калий, цинк, фосфор, силиций, мед, натрий, на витамин B1, B2, B3, B6 и B12, а също и на аминокиселини.
    Бирата изглажда бръчките на кожата. Тайната е във витамините, минералите и биоактивните съставки и особено на полифеноли и хумолин, които спират преждевременното стареене. Освен това благодарение на по-голямото количество на микроелементи като цинк, бирата помага кожата да е по-резистентна на акне и на климатичното влияние. Хмелът като основна съставка на тази напитка е естествен антиоксидант, поради което се използва в козметичната индустрия за производството на козметика за чувствителна кожа.
    Бирата се използва и при грижите за косата. Тя прави косъма по-блестящ и здрав, независимо дали се използва индустриално произведен шампоан или от домашната кухня. Коктейлът от бира и мая пък помага срещу чупливостта на ноктите.

Вижте още кулинарни статии