Рецепта за салата
Салата от червено зеле

Салата от червено зеле

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Зелен фасул  чорба

Зелен фасул чорба

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Агнешки дреболии под було

Агнешки дреболии под було

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Великденски Козунак с шоколад

Великденски Козунак с шоколад

опитайте тази рецепта

Бирата - разхлажда и подмладява

Напитка

  • Заради полезните си съставки, бирата в умерено количество има благоприятно влияние върху здравето и красотата на кожата, косата и ноктите.
    Препоръчителната доза на ден е три децилитра.
    Бирата е качествен източник на магнезий, калий, цинк, фосфор, силиций, мед, натрий, на витамин B1, B2, B3, B6 и B12, а също и на аминокиселини.
    Бирата изглажда бръчките на кожата. Тайната е във витамините, минералите и биоактивните съставки и особено на полифеноли и хумолин, които спират преждевременното стареене. Освен това благодарение на по-голямото количество на микроелементи като цинк, бирата помага кожата да е по-резистентна на акне и на климатичното влияние. Хмелът като основна съставка на тази напитка е естествен антиоксидант, поради което се използва в козметичната индустрия за производството на козметика за чувствителна кожа.
    Бирата се използва и при грижите за косата. Тя прави косъма по-блестящ и здрав, независимо дали се използва индустриално произведен шампоан или от домашната кухня. Коктейлът от бира и мая пък помага срещу чупливостта на ноктите.

Вижте още кулинарни статии