Рецепта за салата
Салата от маруля с ягоди

Салата от маруля с ягоди

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Супа от агнешки главички със спанак

Супа от агнешки главички със...

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Агнешки дреболии под було

Агнешки дреболии под було

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Козунак с орехова плънка

Козунак с орехова плънка

опитайте тази рецепта

Джинджифил - най-полезната подправка

Индийска подправка

  • Джинджифила се определя като най-полезната подправка. Още в древността са го използвали като „панацея за всички болести”. В кулинарията той намира най-широко приложение. В медицината е универсално средство, тъй като съдържа почти всички незаменими аминокиселини. Системното му използване в храната в неголеми количества увеличава вътрешната топлина, събужда апетита, стимулира обмяната на веществата, изхвърля токсините от организма.

    Джинджифиловият чай е прекрасно средство срещу простуда, особено зимата. Той загрява кръвта, в резултат на което мозъкът се снабдява по-добре с кислород, активизират се възприятията и интелектът. Много полезен е за хора, заети с интелектуални занимания. Ароматът на джинджифила отстранява умората, апатията, подсилва увереността в себе си, комуникативността и обаянието.

    Джинджифилът ще ви даде сили да се справите с трудностите. Ще отнеме умората ви – с него ще се чувствате бодри и свежи цял ден. А характерът ви ще развие такива черти като целеустременост, смелост и решителност.

Вижте още кулинарни статии