Рецепта за салата
Лятна салата с бекон и царевица

Лятна салата с бекон и царевица

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Супа с агнешко месо и фиде

Супа с агнешко месо и фиде

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Агнешко бутче върху дроб-сарма

Агнешко бутче върху дроб-сарма

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт

Джинджифил - най-полезната подправка

Индийска подправка

  • Джинджифила се определя като най-полезната подправка. Още в древността са го използвали като „панацея за всички болести”. В кулинарията той намира най-широко приложение. В медицината е универсално средство, тъй като съдържа почти всички незаменими аминокиселини. Системното му използване в храната в неголеми количества увеличава вътрешната топлина, събужда апетита, стимулира обмяната на веществата, изхвърля токсините от организма.

    Джинджифиловият чай е прекрасно средство срещу простуда, особено зимата. Той загрява кръвта, в резултат на което мозъкът се снабдява по-добре с кислород, активизират се възприятията и интелектът. Много полезен е за хора, заети с интелектуални занимания. Ароматът на джинджифила отстранява умората, апатията, подсилва увереността в себе си, комуникативността и обаянието.

    Джинджифилът ще ви даде сили да се справите с трудностите. Ще отнеме умората ви – с него ще се чувствате бодри и свежи цял ден. А характерът ви ще развие такива черти като целеустременост, смелост и решителност.

Вижте още кулинарни статии