Рецепта за салата
Гриловани тиквички

Гриловани тиквички

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Агнешка супа със застройка

Агнешка супа със застройка

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Агнешко с магданоз и пресен лук

Агнешко с магданоз и пресен лук

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт

Грейпфрут – полезен в борбата срещу хепатит С

Плод

  • Въпреки, че медицината е много напреднала в наши дни, то не съществува лекарство, което да се бори на 100 % с Вирусът на Хепатит С, което е едно от най-опасните вирусни заболявания сред хората, причиняващо цироза и рак на черния дроб.

    Но учените продължават да изследват полезните свойства и вещества на грейпфрута и твърдят, че съдържащият се в него флавонид нарингенин може да се окаже сериозен фактор, които подтиска развитието на Хепатит С.
    Под въздействието на този компонент инфектираните клетки губят способността си да съхраняват вируса на Хепатита. Този цитрусов елемент блокира в 80% от случаите способността за съхраняване жив вирусен материал. Така микробите не могат да се включат в метаболизма на липопротеина, което е много важно за нормалната функция на черния дроб.
    Този така полезен и ценен компонент на плода обаче се усвоява не добре от червата и борбата за подтискането на развитието на Хепатит С само с ядене на грейпфрут няма да е успешна. Необходимо е нарингенинът да се приема и с други вещества или да се инжектира, за да се подобри състоянието на болния или да се предотврати разболяване от Хепатит С.

Вижте още кулинарни статии