Рецепта за салата
Салата от червено зеле

Салата от червено зеле

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Гъста агнешка супа топчета

Гъста агнешка супа топчета

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Печени агнешки ребра с розмарин и лемон

Печени агнешки ребра с розмарин...

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Великденски празничен венец

Великденски празничен венец

опитайте тази рецепта

Храни, чиято консумация не се препоръчва на празен стомах

Здравословно

 • Храните, които човек консумира сутрин, играят ключова роля за неговото здраве. Поради тази причина диетолозите са съставили списък на продуктите, които не бива да се ядат на закуска.
  Специалистите не препоръчват на закуска да се консумират банани и кисело мляко. В бананите има магнезий. Затова навикът да се приемат може да доведе до нарушаване на калциево-магнезиевия баланс, което да провокира развитието на сърдечно-съдови заболявания.
  Попадайки в празния стомах, киселото мляко пък губи частично полезните си свойства. Най-добре е то да се консумира два часа след хранене или преди сън.
  Портокалите на гладен стомах също не са за препоръчване, защото рискът да се развие гастрит или алергична реакцияе голям.
  В "черния списък" попадат още сливите и доматите. Причината се крие във високата концентрация на пектин и танинова киселина, които способстват за образуване на камъни в жлъчката.
  Не е добре на закуска да се яде и чесън. Причината не е само в миризмата. Той може да провокира гастроспазми.
  Сред забранените продукти са още пушените меса и консервираните продукти.
  Не трябва да се консумират на закуска сурови зеленчуци като краставици, чушки и зеле. От тях трябва да се пазят предимно хората с нарушения в храносмилателната система.
  Студените напитки също не са за препоръчване, защото влияят на менструалния цикъл.
  Не се препоръчва още на гладно да се яде захар.
  Диетолозите обръщат специално внимание на това, че изброените продукти не са вредни по принцип. Всеизвестна е например ползата от киселото мляко, от плодовете и зеленчуците. Те просто не бива да се консумират сутрин на гладен стомах.

Вижте още кулинарни статии