Рецепта за салата
Салата от маруля с ягоди

Салата от маруля с ягоди

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Агнешка супа със застройка

Агнешка супа със застройка

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Традиционна дроб сарма

Традиционна дроб сарма

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт

Мандарини – спомагат за отслабване

Плодове

 • Мандарините са не само вкусни плодове, но и много полезни за човешкия организъм. Също така са изключително важни за регулиране на теглото. Те са прекрасно средство за красота и поддържане на нормални килограми.
  Тези плодове, подобно и на всички останали от семейството на цитрусите, съдържат много големи количества от толкова полезния за тялото витамин С, който в комбинация с други витамини и съставки се грижи за здравето. Колкото повече мандарини се консумират, толкова повече човек се чувства бодър и свеж.
  Те помагат много на стомашно-чревният тракт, нормализират перисталтиката и цялата отделителна система.
  Мандарините може да се консумират през целия ден. Те са толкова полезни, че за тях няма ограничения относно количеството, единствено са противопоказни при язва и раздразнения на лигавицата на стомаха и червата. Няма калоричност от която може да се пълнее. В състава на мандарините има малко калории, но те са толкова минимално количество, че организма безпроблемно се справя с тях и не ги трупа.
  Човешкото тяло има нужда от всички съставки на оранжевия плод. Сокът от мандарините също е толкова полезен, колкото и самият плод. С неговата консумация човек може да се освежи и ободри, а също така той е едно полезно средство за започване на деня. Ефикасен е за засилване на имунната система, и дава много витамини, които укрепват целия организъм.
  Кората от мандарината пък би могла да послужи като идеален овкусител за сладкиши.
  Мандарините, освен за стомаха и теглото, се грижат и за косата и ноктите, благодарение именно на съставките, които съдържат.

Вижте още кулинарни статии