Рецепта за салата
Лятна салата с бекон и царевица

Лятна салата с бекон и царевица

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Зелен фасул чорба

Зелен фасул чорба

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Печено агнешко месо с лапад и маточина

Печено агнешко месо с лапад и...

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Великденски празничен венец

Великденски празничен венец

опитайте тази рецепта

Мандарини – спомагат за отслабване

Плодове

 • Мандарините са не само вкусни плодове, но и много полезни за човешкия организъм. Също така са изключително важни за регулиране на теглото. Те са прекрасно средство за красота и поддържане на нормални килограми.
  Тези плодове, подобно и на всички останали от семейството на цитрусите, съдържат много големи количества от толкова полезния за тялото витамин С, който в комбинация с други витамини и съставки се грижи за здравето. Колкото повече мандарини се консумират, толкова повече човек се чувства бодър и свеж.
  Те помагат много на стомашно-чревният тракт, нормализират перисталтиката и цялата отделителна система.
  Мандарините може да се консумират през целия ден. Те са толкова полезни, че за тях няма ограничения относно количеството, единствено са противопоказни при язва и раздразнения на лигавицата на стомаха и червата. Няма калоричност от която може да се пълнее. В състава на мандарините има малко калории, но те са толкова минимално количество, че организма безпроблемно се справя с тях и не ги трупа.
  Човешкото тяло има нужда от всички съставки на оранжевия плод. Сокът от мандарините също е толкова полезен, колкото и самият плод. С неговата консумация човек може да се освежи и ободри, а също така той е едно полезно средство за започване на деня. Ефикасен е за засилване на имунната система, и дава много витамини, които укрепват целия организъм.
  Кората от мандарината пък би могла да послужи като идеален овкусител за сладкиши.
  Мандарините, освен за стомаха и теглото, се грижат и за косата и ноктите, благодарение именно на съставките, които съдържат.

Вижте още кулинарни статии