Рецепта за салата
Салата от червено зеле

Салата от червено зеле

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Гъста агнешка супа топчета

Гъста агнешка супа топчета

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Шишчета от агнешко месо

Шишчета от агнешко месо

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт

Мурсалският чай

Билка

 • Мурсалският чай е чудотворна билка, която е била пазена в тайна много години. От нейните благотврони сили са можели да се ползват определен кръг от влиятелни хора.

  Докато в България билката е пазена в най-строга тайна, то по света тя получава заслуженото й признание. Причината билката да се пази в абсолютна тайна е нейната лекoвита способност, граничеща дори с чудотворното и невероятното.

  Мурсалският чай вирее и расте единствено на Балканския полуостров и най-вече в частност в планините Пирин и Родопи.
  За първи път е открита в Шар планина, откъдето и произлиза латинското й наименование - Sideritis scardica.

  Традиционната отвара с гореща вода е много полезна и най-широко разпространена, но за жалост, в нея се съдържат едва 7% от съставките на болката. Единствено при направата на екстракт ценните и лекувате свойства на растението се запазват на почти 100 %.

  Екстрактът от Мурсалския чай е мощен имуностимулатор, забавя стареенето на клетките, предпазва от инфаркт, инсулт и високо кръвно. Също така има и противораково действие, спомага освобождението на токсини от организма, бори с бъбречни, чернодробни заболявания, със заболявания на дихателните пътища, на ендокринната система, както и на сърдечно-съдовата система. Спомага цялостното укрепване на организма, забавя стареенето, дори е доказано, че стимулира потентността при мъжете.
  И това е една малка част от проблемите и заболяванията, които лекува и намалява тяхното вредно въздействие върху човешкия организъм.

Вижте още кулинарни статии