Рецепта за салата
Гръцка салата с черен пипер

Гръцка салата с черен пипер

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Супа с агнешко месо и фиде

Супа с агнешко месо и фиде

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Агнешки дреболии под було

Агнешки дреболии под було

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Козунак с орехова плънка

Козунак с орехова плънка

опитайте тази рецепта

Мурсалският чай

Билка

 • Мурсалският чай е чудотворна билка, която е била пазена в тайна много години. От нейните благотврони сили са можели да се ползват определен кръг от влиятелни хора.

  Докато в България билката е пазена в най-строга тайна, то по света тя получава заслуженото й признание. Причината билката да се пази в абсолютна тайна е нейната лекoвита способност, граничеща дори с чудотворното и невероятното.

  Мурсалският чай вирее и расте единствено на Балканския полуостров и най-вече в частност в планините Пирин и Родопи.
  За първи път е открита в Шар планина, откъдето и произлиза латинското й наименование - Sideritis scardica.

  Традиционната отвара с гореща вода е много полезна и най-широко разпространена, но за жалост, в нея се съдържат едва 7% от съставките на болката. Единствено при направата на екстракт ценните и лекувате свойства на растението се запазват на почти 100 %.

  Екстрактът от Мурсалския чай е мощен имуностимулатор, забавя стареенето на клетките, предпазва от инфаркт, инсулт и високо кръвно. Също така има и противораково действие, спомага освобождението на токсини от организма, бори с бъбречни, чернодробни заболявания, със заболявания на дихателните пътища, на ендокринната система, както и на сърдечно-съдовата система. Спомага цялостното укрепване на организма, забавя стареенето, дори е доказано, че стимулира потентността при мъжете.
  И това е една малка част от проблемите и заболяванията, които лекува и намалява тяхното вредно въздействие върху човешкия организъм.

Вижте още кулинарни статии