Рецепта за салата
Салата от червено зеле

Салата от червено зеле

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Агнешка супа с зелен лук и магданоз

Агнешка супа с зелен лук и...

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Шишчета от агнешко месо

Шишчета от агнешко месо

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Великденски празничен венец

Великденски празничен венец

опитайте тази рецепта

Най-разпространените подправки за пиле

Най-често използвани подправки за пиле

  • Пилето е най-разпространеното месо в света. Съществуват изключително много начини за приготвянето и овкусяването му. Подправките, които са подходящи за пиле, са много разнообразни, но и най-често срещаните от тях могат да придадат на ястието неповторим аромат и вкус.

    Пилешкото месо комбинирано с черният пипер, който е често използвана подправка, придава приятен и леко пикантен вкус на приготвеното ястие. Известни са и неговите качества за подпомагане на храносмилането, засилване на апетита и стимулирането на разграждането на мастните клетки от организма. Място на трапезата при приготвянето на пилешко месо намират и други неговите разновидности: червен и бял пипер.

    Друга също много разпространена съставка, използвана често при приготвянето пилешки ястия, е розмаринът. Той заедно с ригана, който придава топъл аромат на ястието, и кимиона – една от подправките с най-полезни лечебни свойства в кулинарията, розмаринът е сред най-универсалните билки при овкусяването на пиле. Към списъка могат да се включат още бахар, мащерка и босилек. Ключови разбира се обаче остават личните предпочитания и комбинирането на подправките, което е и магията на самото готвене.

Вижте още кулинарни статии