Рецепта за салата
Салата от броколи с кашу и мандарини

Салата от броколи с кашу и...

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Супа от агнешко със зелен лук и  магданоз

Супа от агнешко със зелен лук и ...

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Печено агнешко месо с картофи

Печено агнешко месо с картофи

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Козунак с орехова плънка

Козунак с орехова плънка

опитайте тази рецепта

Най-разпространените подправки за пиле

Най-често използвани подправки за пиле

  • Пилето е най-разпространеното месо в света. Съществуват изключително много начини за приготвянето и овкусяването му. Подправките, които са подходящи за пиле, са много разнообразни, но и най-често срещаните от тях могат да придадат на ястието неповторим аромат и вкус.

    Пилешкото месо комбинирано с черният пипер, който е често използвана подправка, придава приятен и леко пикантен вкус на приготвеното ястие. Известни са и неговите качества за подпомагане на храносмилането, засилване на апетита и стимулирането на разграждането на мастните клетки от организма. Място на трапезата при приготвянето на пилешко месо намират и други неговите разновидности: червен и бял пипер.

    Друга също много разпространена съставка, използвана често при приготвянето пилешки ястия, е розмаринът. Той заедно с ригана, който придава топъл аромат на ястието, и кимиона – една от подправките с най-полезни лечебни свойства в кулинарията, розмаринът е сред най-универсалните билки при овкусяването на пиле. Към списъка могат да се включат още бахар, мащерка и босилек. Ключови разбира се обаче остават личните предпочитания и комбинирането на подправките, което е и магията на самото готвене.

Вижте още кулинарни статии