Рецепта за салата
Салата от червено зеле

Салата от червено зеле

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Супа от агнешки главички със спанак

Супа от агнешки главички със...

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Ярешко месо в гювеч

Ярешко месо в гювеч

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Великденски Козунак с шоколад

Великденски Козунак с шоколад

опитайте тази рецепта

Практични съвети за използване на ябълките

Практични съвети

 • - Ябълките могат да служат за съхранение на картофите през студения сезон като се смесят с тях. Отделяната от тях яблъчна киселина не позволява на картофите да прораснат.
  - Руската салата може да придобие много по-приятен вкус, ако в нея се настържат на ситно 1-2 кисели ябълки.
  - Ако се пече месо на скара, то може да се покрие с тънки резенчета ябълка. Сокът, който ще се отдели от тях, ще подобри вкуса му. Преди да се сервира месото ябълките се отстраняват.
  - От ябълките може да стане чудесен десерт като се разрежат на две половинки, без да се белят. Отстранява се вътрешността им и се напълват със смес от мед, счукани орехи и малко ром, след което се опечат на фурна.
  - Ябълките спомагат за премахване на упорита кашлица. Те трябва да се настържат заедно с лук, да се добав мед, като всички компоненти са равни по количество. Разбърква се добре сместа и от нея се поема по една чаена лъжичка три пъти на ден между храненията.
  - Ако ябълките се добавят в салата е добре да се запази максимално естествения им цвят, затова резенчетата се потапят в разтворен във вода сок от портокал или лимон, в съотношение 3 към 1.


Вижте още кулинарни статии