Рецепта за салата
Салата с печен деликатес, авокадо и грейпфрут

Салата с печен деликатес,...

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Агнешка супа със застройка

Агнешка супа със застройка

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Агнешко месо с грах

Агнешко месо с грах

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Великденски Козунак с шоколад

Великденски Козунак с шоколад

опитайте тази рецепта

Пречистване на кръвоносните съдове

Здравословно

 • С годините кръвоносните съдове губят еластичността си, запушват се, а по този начин се увеличава и рискът от развитие на най-сериозните заболявания като повишено кръвно налягане и инфаркт на миокарда.
  За да се подобри степента на пропускливост и да се укрепят стените им, е важно те да се пречистват през известен период от време. За тази цел народната медицина предлага редица растения. Смята се, че редовното пречистване води до подобряване на кръвообращението, нормализиране работата на сърдечно-съдовата система и се укрепва общото здравословно състояние.
  Пречистването на кръвоносните съдове е най-ефективно в съчетание с правилно хранене, активен начин на живот и отказ от вредни навици като злоупотреба с алкохол и тютюнопушене.
  Най-важна препоръка е правилното хранене. Трябва да се намали до минимум консумацията на мазнини с животински произход и да се включат повече плодове, зеленчуци, листни зеленчуци.
  Освен с промяна на менюто, за пречистването на кръвоносните съдове ще помогнат и билките. Една от най-ефективните комбинации е маясълче, глог, хвощ. Друга комбинация е маточина, дяволска уста, очиболец. Още една рецепта е смесването на маточина, дилянка (валериана), шишарки хмел, дяволска уста.
  Комбинацията чесън и лимон е отлично средство за пречистване на кръвоносните съдове.

Вижте още кулинарни статии