Рецепта за салата
Салата от броколи с кашу и мандарини

Салата от броколи с кашу и...

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Зелен фасул чорба

Зелен фасул чорба

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Агнешки дреболии под було

Агнешки дреболии под було

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Великденски Козунак с шоколад

Великденски Козунак с шоколад

опитайте тази рецепта

Пречистване на кръвоносните съдове

Здравословно

 • С годините кръвоносните съдове губят еластичността си, запушват се, а по този начин се увеличава и рискът от развитие на най-сериозните заболявания като повишено кръвно налягане и инфаркт на миокарда.
  За да се подобри степента на пропускливост и да се укрепят стените им, е важно те да се пречистват през известен период от време. За тази цел народната медицина предлага редица растения. Смята се, че редовното пречистване води до подобряване на кръвообращението, нормализиране работата на сърдечно-съдовата система и се укрепва общото здравословно състояние.
  Пречистването на кръвоносните съдове е най-ефективно в съчетание с правилно хранене, активен начин на живот и отказ от вредни навици като злоупотреба с алкохол и тютюнопушене.
  Най-важна препоръка е правилното хранене. Трябва да се намали до минимум консумацията на мазнини с животински произход и да се включат повече плодове, зеленчуци, листни зеленчуци.
  Освен с промяна на менюто, за пречистването на кръвоносните съдове ще помогнат и билките. Една от най-ефективните комбинации е маясълче, глог, хвощ. Друга комбинация е маточина, дяволска уста, очиболец. Още една рецепта е смесването на маточина, дилянка (валериана), шишарки хмел, дяволска уста.
  Комбинацията чесън и лимон е отлично средство за пречистване на кръвоносните съдове.

Вижте още кулинарни статии