Рецепта за салата
Салата от патладжани с майонеза

Салата от патладжани с майонеза

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Варени агнешки крачета по касапски

Варени агнешки крачета по...

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Агнешки дреболии под було

Агнешки дреболии под було

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт

Ракията лекува

Напитка

 • Ракията помага при грип, настинка или болки в стомаха. Тя е естествен враг на всички вируси и бактерии. Успешно се справя както с болки в мускулите, така и при дезинфекция на рани.

  Сливовата ракия
  Тя за кратко време ще разгради ненужните вещества в организма. Този вид ракия е доста силна, почти безцветна, със силен аромат. Прилага се с мярка и при проблеми с гърлото.

  Медена ракия
  Тя е истински еликсир на живота и здравето, особено онази, която съдържа и прополис. Изключително вкусна и пивка, тази ракия лекува и най-зачервеното гърло. Трябва обаче да се внимава с консумацията й, защото хубавия вкус на тази ракия увлича и е възможно да се прекали с приема й.

  Гроздова ракия
  Гроздовата ракия спомага при зъбобол. При болки в зъб, може да се изпият около 20 грама ракия, жабуркайки малко върху засегнатото място и само след минути болката ще изчезне. Добре е за зъбобол да се ползва по-силна ракия, за да може мястото да се почисти добре от бактериите, които причиняват болката и отока.

  Билкова ракия
  За такава най-често се спряга троянската сливова, но в крайна сметка тази ракия има точно толкова разновидности, колкото и билки има в природата. Това е една от най-лековитите ракии, а ароматът й зависи от тревите, които са сложени да се накиснат в нея. Цветът също варира от жълтеникав до зелен. При болки в гърба, масаж с ракия от пелин действа чудотворно.

Вижте още кулинарни статии