Рецепта за салата
Лятна салата с бекон и царевица

Лятна салата с бекон и царевица

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Супа от агнешко със зелен лук и магданоз

Супа от агнешко със зелен лук и ...

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Пълнено агне (яре)

Пълнено агне (яре)

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт

Ракията лекува

Напитка

 • Ракията помага при грип, настинка или болки в стомаха. Тя е естествен враг на всички вируси и бактерии. Успешно се справя както с болки в мускулите, така и при дезинфекция на рани.

  Сливовата ракия
  Тя за кратко време ще разгради ненужните вещества в организма. Този вид ракия е доста силна, почти безцветна, със силен аромат. Прилага се с мярка и при проблеми с гърлото.

  Медена ракия
  Тя е истински еликсир на живота и здравето, особено онази, която съдържа и прополис. Изключително вкусна и пивка, тази ракия лекува и най-зачервеното гърло. Трябва обаче да се внимава с консумацията й, защото хубавия вкус на тази ракия увлича и е възможно да се прекали с приема й.

  Гроздова ракия
  Гроздовата ракия спомага при зъбобол. При болки в зъб, може да се изпият около 20 грама ракия, жабуркайки малко върху засегнатото място и само след минути болката ще изчезне. Добре е за зъбобол да се ползва по-силна ракия, за да може мястото да се почисти добре от бактериите, които причиняват болката и отока.

  Билкова ракия
  За такава най-често се спряга троянската сливова, но в крайна сметка тази ракия има точно толкова разновидности, колкото и билки има в природата. Това е една от най-лековитите ракии, а ароматът й зависи от тревите, които са сложени да се накиснат в нея. Цветът също варира от жълтеникав до зелен. При болки в гърба, масаж с ракия от пелин действа чудотворно.

Вижте още кулинарни статии