Рецепта за салата
Салата от патладжани с майонеза

Салата от патладжани с майонеза

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Чорба от агнешки дреболии

Чорба от агнешки дреболии

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Традиционна дроб сарма

Традиционна дроб сарма

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт

Ресвератрола в червеното вино подобрява равновесието

Напитка

  • Американски учени sa открили, че веществото ресвератрол в червеното вино може да помогне на възрастните хора да подобрят равновесието си и да предотвратяват подхлъзване или падане - неприятни инциденти, които възникват след определена възрастова граница.
    Резултатите от това изследване ще позволят да се разработят естествени продукти, които биха дали възможност на възрастните хора да водят по-безопасен и продуктивен начин на живот.
    Тази химическа съставка подобрява качеството на живот на старите хора и намалява риска да се озоват в болница след подхлъзване или падане.
    Тези проблеми са особено силно изразени при болните от Паркинсон или страдащи от други заболявания, свързани с възрастта. За някои от тези проблеми има медикаменти, но все още няма терапия срещу трудности с равновесието при иначе здрави възрастни хора.
    Изследването показва, че антиоксидантът ресвератрол може да помогне за намаляване на възпалителните процеси, на холестерола, на риска от сърдечни заболявания и от някои типове рак.

Вижте още кулинарни статии