Рецепта за салата
Салата от рукола с пармезан и орехи

Салата от рукола с пармезан и...

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Варени агнешки крачета по касапски

Варени агнешки крачета по...

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Агнешко с магданоз и пресен лук

Агнешко с магданоз и пресен лук

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Козунак с орехова плънка

Козунак с орехова плънка

опитайте тази рецепта

Топено сирене - съдържа аминокиселини, полезни за здравето

Продукт

  • Топеното сирене се получава от различни млечни продукти като като например бяло саламурено сирене, извара, кашкавал от овче мляко и също така други специални и подходящи продукти. Компонентите му могат да бъдат например сметана, вода, емулгаторни соли, различни оцветители, подправки (чубрица, захар, пипер, кимион), шунка, ядки, гъби, чушки и други. Съставките се подлагат на топлинна обработка до около 90 - 95°C за 5 - 10 минути.
    Топеното сирене съдържа аминокиселини, полезни за здравето, а количеството на готварска сол е минимално, затова е подходящо за използването му при прилагане на диети.
    Формата на топеното сиренеможе да бъде много различна, както триъгълна, така цилиндрична и полукръгла. Топеното сирене има приятен и нежен аромат и мека консистенция. То е подходящо за сандвичи, за мезе за вина и в съчетание с различни месни продукти.
    Топеното сирене е с нисък гликемичен товар, което го прави подходяща храна за спортуващи и хора, целящи намаляване или поддържане на телесното тегло. Топеното сирене е подходящо и за хора с високо ниво на инсулин в кръвта.

Вижте още кулинарни статии