Рецепта за салата
Салата с царевица и мариновани краставички

Салата с царевица и мариновани...

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Зелен фасул  чорба

Зелен фасул чорба

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Мариновано агнешко на скара

Мариновано агнешко на скара

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт

Винотерапия за красота и младост

Красота и младост

  • Истинското вино от узряло грозде поддържа човешкия организм здрав и силен, а също така намира приложение и в съвременната козметика.

    В днешно време винотерапия е хит и една от най-популярните и желани процедури в света. Броят на клиентки в салоните за красота, които търсят винотерапия, непрекъснато расте. В Аржентина например козметолозите използват кремове на основата на божествената напитка, с които освежават и подмладяват кожата на клиентките си. След използването на почистващ крем на винена основа, козметолозите нанасят винена маска, която стяга и подхранва кожата на лицето, прави я еластична и здрава. А подобна винена маска, поставена на гърдите, им придава още по-красива форма. Същият ефект се постига и когато се сложат кубчета замразено червено вино.
    Новата мода е обзела и мексиканките, които прекарват по-голямата част от деня си в салоните за красота. Маските от червено вино са също много търсени сред тамошните козметични продукти. Мексиканските козметици приготвят от червеното вино не само кремове и маски, но и мажат с напитката тялото на клиентките си и така ги преобразяват до неузнаваемост.Според експерти тайната на винената терапия се крие в съставките на виното, които подхранват кожата, придават и здрав и красив вид. Винените козметични процедури същевременно предпазват кожата от вредните външни влияния, от изсъхване и слънчеви изгаряния. Виното много ефективно защитава кожата от преждевременно стареене.

    Виното е еликсир на младостта. То повишава тонуса, намалява умората, укрепва кръвоносните съдове, придава на тялото подвижност и енергичност. Виното забавя появата на бръчки, предотвратява и капенето на косата. Виното прави човека красив и с помощта на йода, който съдържа. Той е много важен за доброто състояние на косата, ноктите, кожата и зъбите. Той помага и за изгарянето на излишните мазнини.

    Редовната и разумна употреба на истинско вино от узряло грозде спомага на човек да изглежда по-свеж, привлекателен и красив.


Вижте още кулинарни статии