Рецепта за салата
Салата от патладжани с майонеза

Салата от патладжани с майонеза

опитайте тази рецепта
Рецепта за супа
Зеленчукова супа топчета

Зеленчукова супа топчета

опитайте тази рецепта
Рецепта за ястие
Ярешко месо в гювеч

Ярешко месо в гювеч

опитайте тази рецепта
Рецепта за десерт
Великденски празничен венец

Великденски празничен венец

опитайте тази рецепта

Карталачки


  • Карталачки

    Необходими продукти:
    брашно 1 кг (5 чаени чаши), вода 500 мл (2 1/2 чаени чаши), прясно масло 250 г (2 пакетчета), натрошено сирене 300 г(1 1/2 чаени чаши), кисело мляко 0,500 кг (1 кофичка), сол на вкус.

    Начин на приготвяне:

    От брашното, вода и малко сол се омесва банично тесто. След като престои малко, тестото се разточва на тънки кори. Корите се поръсват с разтопеното масло и натрошеното сирене, прегъват се като плик (бохча) и се запичат във фурна. Поръсват се с вода, в която е прибавено разтопено масло, и се допичат. Изваждат се от фурната и се поднасят с киселото мляко.


Още рецепти за Малки банички от категория Тестени изделия

  • БАНИЧКИ С КОПРИВА

    БАНИЧКИ С КОПРИВА

    Корите на баницата се нарязват на ленти, широки 8—10 см. Поръсват се с олио, в единия край се поставя плънка от копривено пюре, стрити варени жълтъци, сирене и черен пипер на вкус. Завиват се триъгълни банички. Нареждат...


    вижте цялата рецепта за: БАНИЧКИ С КОПРИВА
  • Пържени пликчета

    Пържени пликчета

    Зеления лук се нарязва и се претрива леко със сол.Добавят се дребно нарязаните яйца.Корите се нарязват на парчета,поставя се от плънката и се сгъват като плик.Изпържват се в загрята мазнина и веднага се поднасят.


    вижте цялата рецепта за: Пържени пликчета
  • Кравайчета

    Брашното се пресява в дълбок съд и в средата му се прави кладенче, в което се слагат яйцата и постепенно затопленото мляко.Замесва се тесто,оформят се малки кръгли,отворени от едната страна кравайчета.Поръсват се със...


    вижте цялата рецепта за: Кравайчета
  • Тестянки

    Тестянки

    Тестото се замесва със сиренето и от него се късат малки късчета, които се слагат във форми за мъфини, които предварително са намаслени.Пекът се на 220 градуса. Кум края се поръсват с малко настърган кашкавал.


    вижте цялата рецепта за: Тестянки
  • Бутерки със сирене

    Бутерки със сирене

    Бутер тестото се реже на кръгове или квадрати с нож, поставят се в намаслена тава .Пекът се на 200 градуса.Вдлъбнатината се пълни с натрошеното сирене.


    вижте цялата рецепта за: Бутерки със сирене
  • Малки банички

    Малки банички

    От тестото се вземат малки късчета, разпъват се на правоъгълници, намазват се с маргарин и посредата се слага сирене.Завиват се на руло и се притискат леко, за да станат като правоъгълник.Подреждат се в намаслена тава,...


    вижте цялата рецепта за: Малки банички